Ihminen avaruudessa

Avaruuslennot, ihminen avaruudessa - 14 vuotta

Nämä miehitetyistä avaruuslennoista kertovat sivut ovat syyskuussa 2008 tulleet olleeksi muodossa tai toisessa jo 14 vuotta Internetissä.


Avaruussukkulasivuston etusivu vuodelta 1996.
 


Avaruussukkulasivuston etusivu vuodelta 1997.
 


Avaruussukkulasivuston etusivu vuodelta 2003.
 


Kansainvälinen avaruusasema -sivuston etusivu vuodelta 2002.
 


Avaruuslennot - ihminen avaruudessa -sivuston etusivu vuodelta 2004.
 


Avaruuslennot - ihminen avaruudessa -sivuston etusivu vuodelta 2008.
 

Alkuperäinen avaruussukkulaan keskittynyt osasto ilmestyi nettiin syyskuussa 1994. Alkujaan sivusto tarjosi perustietoa avaruussukulasta ja tehdyistä lennoista.

Vuodesta 1998 syntyi erillinen Kansainvälisestä avaruusasemasta kertova kokonaisuus, joka seurasi aluillaan olevaa avaruusaseman rakentamista ja kertoi avaruusaseman taustoista.

Maaliskuussa 2003 julkaistiin Avaruuslennot-sivusto osoitteessa www.avaruuslennot.com. Tähän sivustoon on koottu yhteen kaikki aiemmin avaruussukkulasivuilla ja Kansainvälisen avaruusaseman sivuilla julkaistu aineisto. Samalla sisältö on laajennettu kattamaan kaikki miehitetyt avaruuslennot ja tuoreiden tapahtumien uutisointi.

Huhtikuussa 2006 sivusto sai suomalaisen osoitteen, www.avaruuslennot.fi.

Kesällä 2008 sivusto koostui yli sadasta sivusta, joiden yhteenlaskettu tekstisisältö vastaa paria sataa kirjansivua.

Avaruuslentojen aikakaudella eletään jälleen nopean kehityksen aikaa: uudet maat ja uudet yksityiset yrittäjät ovat aloittamassa ihmisen lähettämistä avaruuteen. Avaruuslennot-sivusto aikoo jatkaa tapahtumien seuraamista.

Avaruusterveisin